Sider

onsdag den 30. juli 2014

Endelig kom regnen!

Har i lang tid gået og ventet på, at der skulle komme en ordentlig gang regn til at sætte lidt gang i søerne som rundt omkring nok lider lidt under varmen. Vandtemperaturen ligger nok omkring de 22-23 grader og med en skindende sol fra en skyfri himmel, hjælper ikke just på aktiviteten.
Søndag havde DMI varslet om seriøse byger og der kom da også masser af regn her i Roskilde, men nord for København havde ikke fået noget regn, så min tanke om at tage i Lyngby blev gemt væk igen, og tog i stedet i en anden sø, hvor jeg fik af vide at det også havde regnet kraftigt. Så fik pakket bilen og afsted.
Kom sent ned til søen så der skulle pakkes ud og sættes op og sejles tackler ud i mørke, så det blev ikke helt optimalt, men ud kom stængerne og op kom parasolen. Gik relativt hurtigt kold og fik lov til at sove helt til kl 10, så var mere end frisk da jeg vågnede, men ikke helt tilfreds med at mine bidmeldere ikke havde vækket mig i stedet for solen, som allerede stod højt igen og en rolig overflade indikerede at jeg ikke skulle sætte mine forventinger for højt op efter en fisk.
     Har mine tidligere års sommerture med succes efter en masse regn haft en anden faktor som har spillet ind? Eller var der noget andet galt, noget der i hvert fald var galt var, at jeg min travlhed aftenen før ikke havde taget højde for den mængde krebs som var i søen, så to af mine stænger kom tomhændet ind. Håbløst!
Nå men skiftede over til at fiske med et blowbackrig med, tigernuts fisket som snowman, med 2 almindelige og en på toppen, hvor der blev boret et hul igennem og sat kork i, som giver en yderst delikat præsentation og det skulle jeg ikke være ene om at mene ;)
Tacklet blev fisket som vist på billedet.

Eftermiddagen gik med at prøve at spotte nogle karper og fandt da også en 7-8 fisk som stod og solede sig. Desværre stod i rundt om en pynt, der ikke var mulig at fiske til men overvejede kraftigt om at jeg skulle skifte plads, men i kraft af varmen blev jeg selv lidt sommersløv og valgte at slappe af og nyde skyggen i stedet.
20 timer efter min ankomst,  nærmere præcist omkring kl 18, kørte min stang som jeg faktisk bare havde kastet ud på en skrænt på ca 3 meter vand, hvor mine tigers fiskede som single hookbait. Og så skal jeg ellers love for at vejret tog en drejning, for 30 sek efter jeg har taget stangen og fighter med karpen vælter det ned, som i at det er noget af det vildeste regn jeg har oplevet i mange år, og bliver fuldstændig gennemblødt på 1 min.. Men fuck nu det, har endelig fisk på og det er en flot spejler glider over netrammen, og lidt efter stopper regnen, og kan få vejet og fotograferet den flotte spejler som sætter vægten på 13,6 kg. Så jeg på tavlen og med en glimmerende fisk endda.
13,6 kg
Omslaget i vejret og fisk på land gav mig igen troen på at der var mere i vente. Vinden tog til fra nord og blæste ned på langs igennem søen og mindes de gamle vise ord fra karpebiblen "Specimen mede" af Jens Bursell, om at fiske tæt ved land med vindeksponing.  
Så efter aftensmaden røg jeg afsted igen på udsejling mod  med et tackel i båden og en stang med et tackel, så jeg dermed at sejle 2 tackler ud af gangen, og spare lidt tid og nyde aftenstunden med følge med over radioen hvordan det går holdet fra vestegen, de vandt "selvfølgelig" :).

11,1 kg
Klokken skulle blive 23 og havde knapt faldet i søvn før jeg igen skulle nyde at have en god fisk for enden, som efter lidt tid kunne kunne hive vægten ned på 11,1 kg og efter lidt billeder svømme ud til sine venner igen.. Lagde mig ned igen, men ikke i lang tid, før jeg igen skulle se hvordan en af mine Matrix-stænger komme på arbejde og efter en lidt kaotisk fight i mørket glider fisken i nettet og kan hurtigt konstatere at jeg nu har landet min 3. karpe over 11 kg nærmere 12,2 kg..  Det helt manifique!!!
hårdtfightende spejl på 12,2 kg
Nu gjorde det ikke så meget at jeg de første 20 timer intet havde set eller mærket og jeg dårligt kunne ligge på ryggen pga en anelse for meget sol, for nu spillede det og mine tigers blev igen omkring 3-tiden samlet op og kunne jeg agere fotomodel i natten med en "mindre" spejlkarpe på 7,9 kg
7,9 kg morgensdagens lys kan svagt skimtes i baggrunden til
en uforglemmelig dag.
Efter den sidste fisk, er jeg godt færdig og har brug for søvn. Og får vigtige to timer, før turens vildeste run afspiller sig da et one-tone take skriger på mig og spolen kører rundt som en sindsyg og er ikke i tvivl om at en af søen skælkarper er kroget og ganske rigtig kommer en dog mindre skælkarpe frem i overfladen på ca 4 kg, afkroger den i nettet og afsted med den flotte fisk igen.
Selvom om lyset tager til og jeg burde nyde morgenstunden er jeg træt og ligger mig igen, men det næsten umuligt for jeg når ikke engang at falde i søvn før jeg står med flexet klinge og en imponerende spejler som giver mig god ganmeldags kamp til stregen. Jeg er dog uovervindelig lige for tiden, så også den må op og blive fotograferet i et flot lys som bliver et af mine bedre selvudløser billeder.
12,6 kg, klassefiskeri!!
Hvad sker der lige her!?! Det jo helt sygt det her, og troede faktisk på det tidspunkt at fiskeriet nok havde toppet og med solen bagende højt fra himlen igen, at det ville stilne af og jeg kunne gå igang med at pakke sammen.
Jeg får lukket luften ud af gummibåden, men heller ikke mere end det, da et sløvt dropback som ligner at en brasen eller skalle har fået kroget sig selv, det var det så ikke!! for da jeg får samlet linen op og kommer i kontakt med fisken, er det langtfra en skalle eller en brasen, men derimod det der skulle vise sig at være turens største fangst. Den går dybt og har svært ved at være holde den væk fra bunden og mens jeg kæmper en brav kamp om at få the upper hand får jeg dobbeltrun.. Arh fuck, nu skal der arbejdes for tingene, får slukket bidmelderen og fisken får lov at kører rundt på baitrunneren og jeg ligger yderligere pres på min nuværende fisk og bliver enig med mig selv om at jeg bliver nød til at investere i nogle kraftigere stænger, for jeg er overmacthet her, men det der ikke så meget at gøre ved nu. Men ind kommer den da, og har fundet en sack frem som jeg får indlogeret karpen i. Hurtigt over næste stang som har kørt jævn men baitrunneren har ikke sagt noget i noget tid, og er spændt på at se hvor meget line jeg har ude om den stadig er på. Fisken er stadig på, men langt ude og øm i fighterarmen må jeg endnu gang i fighterstolen. Solen steger mig samtidig med jeg har en karpe på som absolut ikke lider i sommervarmen som jeg selv og igen står jeg med en karpe som går dybt og tungt og tendenser til krampe forplanter sig i min højre overarm og mit håndled har nu været presset i en rum tid og så sker det.......... Min 3. stang kører..!!! OK, WHAT THE FUCK IS GOING ON!?!? 
2x dobbeltrun! Nå, slukker for bidmelderen og tvivler på at det her skal ende godt, eller turen har jo i forvejen gået over alt forventning så det ikke nogen skam på et tidspunkt at miste en fisk, det har man jo prøvet så mange gange før, men ideen om 3 karper på måtten tiltaler mig. Mit lift hjem kommer heldigvis og får min far som aldrig har fanget eller noget noget der ligner fightet med en karpe til at tage stang nummer 3, og prøve at holde den i snor, indtil jeg kan overtage. Men er selv i fuld sving med mit take nr. 8 og min ryg begynder nu også at brokke sig over at jeg nu over en time har stået med konstant flex på klingen som man siger.. Desværre slipper karpen som min far står med sit tag efter 5 min, og jeg kan nu fuldt koncentere mig
om min egen fisk, som har fået mit til at sætte bremsen nær max og stadig ikke vil som jeg vil, nemlig få den i nettet. Men efter yderlige nogle lange minutter må den give op, og jeg kan lande turens mest hårdtfightende spejler, som er lidt mindre end den i sacken, men fik mig til at tro den var en del større.
Efter dette vanvidssenarie kan jeg veje de to eftermiddagskarper og vætgen lander på 14,2 og fightermaskinen lander på 12,7... hold nu kæft! MEGA FEDT!
14,2 kg og overskud til smil er der da :)

The Machine på 12,7

8 på land, 1 mistet.. 5 over 12 kg. LEGEND! Kan kun gisne om at, hvis jeg var blevet at gudefiskeriet så havde forsættet, men pakker roligt sammen og faktisk lidt fiskemæt efter intense 18 timer, hvor det kulminerede til slut med noget jeg ikke troede muligt skulle ske for mig og slet ikke i danmark, og jeg kun havde læst om ske for andre karpefiskere i udenlandske betalingsvande..

Fantastisk tur intet mindre og fed oplevelse som må stå som en af højdepunkterne i min tid som karpefisker.


Ses derude!


1 kommentar:

  1. Sindssyg tur!

    Stort tillykke med de mange flotte fisk. Du må endelig sige til hvis du mangler en makker en dag :)

    Ses på søen

    SvarSlet