Sider

onsdag den 23. juli 2014

Feriefisk

Det gode ved at være studerende er den lange sommerferie, hvilket har resulteret i en del fisketure her på det sidste.
Efter Roskilde festival lå jeg desværre syg et stykke tid efter, men det gik heldigvis over og så har den stået på et større karpesats og en yderst actionpacked geddetur.
Må hellere starte med at følge op på mit sidste indlæg, hvor jeg afsluttede med at skrive om taktikken for min kommende tur. Søen var Tissø, en sø på 1233 ha, som kan virke uoverskuelig stor med henblik på på at fange en karpe, da man for det første ikke må sejle eller fiske under 100 meter fra land og der ikke som sådan er nogle karpeagtige features at fiske til.. Har dog fået snuset mig frem til at der skulle være spottet karper nede i sydenden, så her lagde planlagde jeg mig at placere mig. På mine ugentlige geddeture dertil fik den mellem 5-15 kg foder ved skænten 200 meter ude. Da søen er meget vindfølsom, skulle det lige planlægges hvornår jeg kunne tage derned, da planen var at bo i båden i de 3 dage jeg fiskede dernede og det ville være yderst besværligt med en vind bare over 4 sek/m... Heldigvis var vinden til at overskue og med en solid opankring gik det fint.
  Det blev desværre til en nultur, men fik skudt nogle fine billeder, mens jeg ventede på bidmelderne skulle kalde på mig. Det var lidt af et sats da jeg ikke havde begreb om omfanget af karper i søen, men det var et forsøg værd og karper skal der nok være, men det nok ikke lige en sø man lærer at kende på en enkelt tur..

Efter 3 dage i en båd var det tid til lidt mindre krævende indsats. Så stod tidligt op i lørdags og med en stang rigget til med chodrig og en flådstang, var det tid til lidt stalking efter karper som var igang med at spise morgenmad..
dejlig simpelt og mobilt
Ankommet til søen går jeg med den lette oppakning rundt for at spotte lidt fisk. Jeg får ikke gået meget mere end 20 meter, før jeg ser den første karpe igang med at rode bunden op. Lister mig ind på kasteafstand med flådstangen som i dagens anledning er var ladet med dåsemajs.
Flot spejlkarpe på den rigtige side af 10 kg..
Den ellers flotte spejler var desværre ikke interesseret i majs og virkede skræmt over enten line, flåd, majsen eller noget helt trejde.. Dappefiskeri er ikke min stærke side, så en del mere øvelse skal fremover praktikeres. Nå 1-0 til karperne men kampen var langt fra slut. Fandt dem efter nogle timer op af formiddagen på et lidt lavere stykke, hvor 5 karper var at se. De svømmede langsomt rundt og stoppede ofte op, nok for at lige at undersøge hvad der var af lækkerier i den semibløde bund. Denne gang satsede jeg på chodrigget rigget til med et "let" mindre bly på 50 gram, for ikke at lave alt for meget ravage i kastet og så blyet ikke sankt for dybt i dyndet. Agnen faldt på NB kriller dumbell 15mm, som bare skulle ligge som single hookbait. et roligt kast et par meter væk fra den nærmeste karpe.. Så var det bare at vente.. Efter 5 min besluttede jeg mig for også at tage flådstangen i brug, Mens jeg er i gang med at sætte et mindre flåd kører stangen jeg næsten lige har vippet ud!! Så over og mærke ekspresstoget som upåvirket bare drøner videre over mod en sivspids, så jeg må smide skoene og følge med den ud i vandet. Den stopper heldigvis kort efter og jeg får fightet den tilbage så jeg er i bedre kontrol med fisken og efter 10 min kan jeg glide nettet under en fornem spejlkarpe, som fik vægten til at sige 9,9 kg

Får en forbipassende til at hjælpe mig med at tage billed, som ikke lykkedes vildt godt, men venligt at han tilbød at hjælpe.. Herefter var der dødt på pladsen og besluttede at tage hjem, med det udlignende resultat til 1-1.     
  
Dagen efter var jeg på geddetur og med jerkstangen i hånden satte Mikkel og jeg bådrekord med 55 gedder i båden, 4 bedre end vores tur sidst i marts. Der var dog ikke nogen af de helt tunge i mellem, største fisk stod Mikkel igen igen selvfølgelig for med en fin gedde på 8 kg. Ellers lå de fleste fisk mellem 1-4 kg, så der blev øvet lidt modhug.   Efter denne tur fik jeg blod på tanden til endnu et sats, så den følgende morgen blev det dog en tidlig morgentur fra kl 3 til 9, med tre stationære stænger som fiskede langs kanten, hvor jeg dagen før havde set den fine store spejler nøffe rundt. Da jeg kunne hive stængerne ind, måtte jeg stærkt utilfreds erkende at karperne denne gang tog fusen på mig.. Det første run fik jeg en time efter min ankomst, linen blev raspet over af ukendte årsager.. Men skulle snart komme på arbejde igen, da stangen med to tigernuts fisket helt inde på 50cm, kører for fuld skrue, når at mærke fisken i 5 sek, hvor efter krogen simpelthen slipper sit tag.. Fustreret må jeg erkende at dette ikke var min dag. Overvejede at smide rigget med det mistede kroghold ud, men valgte til mit held at at give det endnu en chance.
For her til morgen var jeg atter afsted og fik min revanche i form af flot flot spejlkarpe på 14,6 kg. En helt vanvittig fight skulle udspille sig, før fisken var klar til at agere fotomodel. Efter at have samlet en kombination op af tigernut og krillerboilie fra Northern Baits, svømmer karpen resolut ud mod midten af søen, for at blive derude. Jeg får langsom arbejdet den længere ind, men 20 meter fra land tager den et udløb på 30-40 meter igen ud mod midten af søen. Det gentager sig 3 gange og jeg var ikke i tvivl om at fisken havde en del kg at rykke med. Langsomt bliver den dog mere medgørlig og jeg får den til sidst i nettet og en trættende fight for begge parter er overstået med den rigtige vinder :) Denne gang sidder krogen solidt planet i undermunden, rigget var det samme som jeg havde mistet en fisk på dagen før. Fik desværre ikke taget et billed af rigget, det får jeg gjort på næste tur, som ligger lige om hjørnet..

Ses derude!
Yderst stærk morgenspejler på 14,6 kg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar