Sider

tirsdag den 30. september 2014

Efteråret banker på..

Så fandt jeg endelig tid og lyst til at få skrevet lidt ned om de meget sparsomme ture jeg har været på. Sølle 2 ture har jeg været ude på siden sidste update og det ganske enkelt ikke godt nok. Eksamensprojekt har været den store synder, da jeg ikke har kunne overtale min skrivemakker om at det var ok jeg lige tog en tur på vandet. det handler dog også om prioritering, da weekenden jo også kan bruges på fiskeri, men der har det enten været for sløjt vejr eller også har jeg ligget med tømmermænd. Ja undskyldninger er der nok af....
Karperne har desværre ikke fået en eneste chance her i september, selvom det ellers var planen, da september af mange regnes for den bedste måned at fange dem, og flotte fisk er også blevet landet rundt omkring. Det dog et tilbagevendende problem at jeg hvert år kommer for lidt ud i efteråret, men håber på at lukke sæsonen af med en tur eller to inden for en overkommelig fremtid.
Gedderne sniger sig mere og mere ind i mit fiskeri, og det der flere grunde til. blandt andet er det stadig nyt for mig, det gælder både grej, teknik og søer. Dyrker både dørgefiskeri med levende agn og jerkfiskeri, sidstnævnte er utrolig actionpacked med mange fisk. Sommeren bød på flere ture med plus10'ere, dog mest til Mikkel min makker, som også kan læses i turene omkring juni og juli.

Jerk efter gedder var også det den stod i midt september, og vi var 3 mand afsted. Det blev en forholdsvis rolig dag, hvor der skulle kæmpes lidt for at finde fiskene som stod meget spredt, men vores mange ture og spots hjalp til vi oplevet jævnt fiskeri. Det blev til 25 i alt, hvor den største igen til faldt Mikkel the Jerk ;) på 8,6 kg, og 110 cm slank..


Stort set alle gedderne blev taget på HellHound Puppy som ganske enkelt ikke kan roses og anbefales nok. En agn som har stået for hele 9 gedder over 10 kg, (6 over 11 kg) sommeren over i juni og juli, det er en vaskeægte klasseagn, og samtidig utrolig nem at.fiske med. Noget andet som er vaskeægte klasse er at lave varm mad når man er ude i båden, det giver lige lidt ekstra energi, og vil blive praktiseret en masse gange henover vinteren. Det helt klart kommet for at blive, den har de sidste par gange stået på æg og bacon, en sikker vinder, men regner med at udvide menukortet de nlste par måneder
Fornem frokost!

Den sidste tur jeg har været på, var min debut i Noret ved Stege. Den flotte orange båd fra LF var booket til formålet, og det blev en godkendt debut med 35 gedder, igen stod Hellhound Puppy for 90 % af fangsterne. Desværre var der en del vind og overskyet, så det visuelle i at se gedderne komme og tage agnen i det spritklare vand, som jeg har hørt meget om, oplevede vi ikke. Men spændende vand og båden er allerede booket igen til en tur mere. 
 Havde løftet ankeret og var i gang med at tænde motoren da Simon sagde jeg lige skulle vente da han var igang med at jerke sin puppy ind. Han nåede dårligt at fuldende sætningen, da en god gedde bød op til dans. Den kom i nettet og Simon slog sin PR med en flot Stegegedde på 8,1 kg

Jeg selv fik omkring 15 gedder, desværre var ingen af dem meget over 1,5 kg, og det der ikke så meget ved med det kraftige grej man skal bruge for at kaste med jerkbaits omkring 100 gram. Større fisk kommer ind i Noret fra nu af og frem, og historier om rigtig store fisk er blevet hørt rundt omkring. Så min tur derned om 14 dages tid skal gerne kaste en tung madamme af sig, hvis jeg har heldet og skarpheden med mig.

En kedelig nyhed blev tidligere på måneden proklameret på diverse fiskesites om at levende agn vil blive forbudt i foråret 2015, og det specielt skidt da jeg lige har opgraderet mit 250 liters akvarie til en 1000 liters palletank, men selvom jeg godt kan se etikken i at kroge en skalle, er det lidt mere komplekst end det. Flere geddefiskere bruger f.eks elastikker til at holde på trekrogene og hvor går grænsen så når snakken falder hen på orm og maddiker. Samtidig mener jeg der er langt værre problemstillinger inden for lystfiskeriets verden, men ved at flere ildsjæle har taget kampen op mod lovforslsaget, og tror ikke det er det sidste vi hører om den sag. 
Jeg skal i hvert fald i gang med at fylde tanken op om 2-3 uger med store skaller, så jagten på de helt store tunge gedder kan gå i gang om en måneds tid.

Jeg skal allerede afsted i morgen onsdag. Skal ud og afprøve de nye Line thru fra Savagear sammen med Jonas fra Pikefly,com, Og torsdag står den på jerkfiskeri, og med det vejr de har lovet er jeg sikker på der nok skal komme en eller flere store fisk i båden. Krydser fingre!

Ses derude!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar