Sider

tirsdag den 21. oktober 2014

Palvan, skallefiskeren som aldrig svigter...


Så blev det hverdag igen, efter en uges efterårsferie, som gav masser af tid til at fiske. Inden ferien har jeg dog også været ude, for i starten af oktober var jeg ude med Jonas fra Pikefly efter gedderne. Fik testet den nye indkøbte agn fra Savagear, Line Thru Trouts, købte modellen i 20 cm i Albino og Rainbow trout. Det blev en udemærket tur med 28 gedder i båden, og kan roligt anbefale denne meget livagtige agn, som allerede har fanget masser af store gedder, især af agnens ophavsmand Mads Grosell, det med at lave agn, det kan han altså..
 Desværre var ingen af gedderne specielt store denne gang, til trods for Jonas fiskede med de store modeller i 30 cm udgaven.

Dagen efter stod den endnu engang på geddefiskeri, denne gang med jerkstængerne i pakket i bilen.  Det var dog med med to andre fiskeentusiaster Anders og Cinus.
Det blev dog en meget sløj tur med kun 6 kontakter i alt og svært fiskeri. Denne tur skulle dog ikke stoppe mig i at gøre et nyt forsøg med Mark et par dage efter.
Vi var dog ved at aflyse turen, da vinden ville nå op på 8-9 m/sek, og så der ikke meget ved at sidde ude i mindre båd på en stor sø. Marks fiskefeber fik dog os begge overtalt, og vi røg afsted tidligt og igen var det ikke det fiskeri vi havde sat næsen op efter. Mark kunne være nogenlunde tilfreds med at fange 9 gedder, hvor jeg måtte tage til takke med 1 kun..
 Igen var der desværre ingen store i mellem og fiskeriet kom aldrig rigtig op at køre.

Det kom det dog da vi tog afsted fire mand afsted til Stege Nor dagen efter. Vi prøvede først nogle pladser af ude af Noret, men måtte efter et par drev på forskellige spots søge ind i Noret, hvor  vi fandt gedder ude på 2 meter vand og nogle intense timer gik med i alt 54 gedder til 4 mand.. Den største til faldt Anders med en flot fisk på 7,1 kg.
Det er et utroligt lækkert sted, med mange fisk, som gerne skulle blive større specielt inde i Noret jo længere hen på vinteren vi kommer. Glæder mig til jeg skal derned igen i starten og midten af november, det er igennem LF og der er rift om båden dernede, så det med at udnytte de bookninger man har på båden. Men kommer nok derned et par gange denne vinter, for tror helt sikkert der er noget rigtig spændende fiskeri i vente.
Efter vores dag i Stege kørte vi op til Tissø, for at se om der kunne være nogle gedder, som var lige så klar til at smage på noget jerkfiskeri dagen efter, men jerkfiskeriet er svært for tiden, når gedder trækker ud på dybere vand, og sommerens vilde fiskeri synes langt væk. 5 mand nåede op på en 10-15 fisk, hvor jeg trak en 0-bon, havde dog flere kontakter men efter 3 dages jerkfiskeri var kroppen træt og manglede den fornødne energi og koncentration. Mikkel fangede en flot gedde på lidt over 6 kg.
Endnu en gedde på den gennemtyggede
Hell Hound Puppy

Efter de mange sløje ture med jerkstangen på Tissø, var det i fredags d. 17 okt. tid til at hive paravaner, flåd osv frem til at søsætte skaller.
Først skal de dog fanges, så skallerusen blev lagt i den lokale sø, med lidt foder i. Da jeg ville tømme den dagen efter, var jeg noget overrasket over synet da jeg trak rusen op...
Gedde på små 2 kg
For da rusen kom til syne, lå der en gedde i den, og ingen skaller eller karusser.. Nå! Så måtte jeg igang på den gamle maner og det gik da også ret godt da jeg først fik skallerne ind over fodret. Ca 30 skaller røg i keepnettet. Havde i en anden sø lagt krebseruser og i dem var der gevinst. Så til fisketuren havde jeg omkring 50-60 skaller. Og det skulle vise sig at være ikke for lidt..
Gode skaller på 20-25 cm

Da fredagen kom og jeg fik sejlet ud og gjort stængerne klar gik der faktisk 1 times tid inden fiskeriet kom igang. Det startede helt forrygende da en stor gedde gik helt op i overfladen og tog skallen, som fiskede uden belastning 5 meter efter paravanen inde over 3 meter vand. Dagens første var en gammel kriger på 10,7 kg og 115 cm. Godkendt start, og jeg nåede at tænke "Det for sindsygt det her" ! 
Mikkel som var afsted i en anden båd kom til for at assistere med billed, tak for det..
Fin start på skallesæsonen på 10,7 kg & 115 cm
Derfra havde jeg ikke meget tid at slappe af i, for gedderne var virkelig på finnerne, og dammen med skallerne tyndede mere og mere ud. I alt nåede jeg op på omkring 40 gedder, plus en håndfuld mistet bl.a. en god fisk som enten fik bidt eller knækket mit forfang på 0,90 over... Den gedde ville jeg godt have haft i båden. Men utrolig dag, hvor snitstørrelsen udover den store desværre kun lå på 2-3 kg.
Vejret var fantastisk og det var rart bare at kunne lænde sig tilbage, og lade stængerne fiske sig selv men den frontmonterede motor trak mig rundt på søens skrænter og jeg jævnligt fik post fra søens gedder.


Hvis vejret tillader det ryger jeg afsted igen på søndag, for jagten på storgedden er kun lige begyndt. En anden glædelig nyhed er, at jeg endelig efter års ventetid er kommet ind i Lejre sportsfiskerforening som råder over Svogerslev sø. Det ligger dejligt tæt på Roskilde, og udover en helt speciel karpe som jeg vil gå efter til foråret, så skulle den også have et udemærket geddefiskeri, så det bliver spændende at prøve af. Måske allerede fra fredag-lørdag, kunne byde på en tur efter karperne derude, men det bliver nok årets sidste karpetur, og igen må jeg skamme mig over at jeg igen ikke fik fisket nok karper i efteråret..
 Men hvis vejret bare er nogenlunde på fredag og lørdag, må dette gamle karpe-kongevand være en værdig afslutningstur efter de danske søers klart bedste fighter!

Ses Derude

Ps. Hvis du med god grund undre dig over indlæggets overskrift, kan jeg varmt anbefale at du gå ind på youtube og ser filmen "Tolvan, minnen som aldrig sviker" Den er lirens


1 kommentar: