Sider

lørdag den 11. april 2015

Monsterkarpe og Vertical jigging

"En dag hvor du trækker en op af hullet, og har taget den første tår, så er det som om himlen lægger sig ned over dig. Alle fortidens sorger er glemt. Du hviler i dig selv. Du vil ikke noget, du føler ikke noget. Du er i en tilstand af lykke! Jordkølet lykke."
Citat: Carl i "Blikkende lygter"

Ingen tvivl om at det er en helt speciel lykke der er beskrives her, og jeg var tæt på det stadie i går aftes kl 21.30.... 

Tilføj billedtekst
For at starte fra en ende af, har jeg været afsted på lidt ture i den forgangne påske. Var afsted på årets første karpetur, og selvom temp. har rykket sig en del var det nu stadig en kølig fornøjelse med 0-2 garder om natten. Det var dog rigtig dejligt at være ude igen, og så ved en sø jeg aldrig har fisket før, så vidste ikke rigtig hvad jeg kunne forvente.
Kølig nat satte sine spor.
Natten forblev stille, og klokken skulle blive ca 8, før min min stang serveret med Northern Bait BNB 16mm pop-up på et chod-rig langsomt, men med en hvis beslutsomhed, der vidnede om karpe havde forbarmet sig over min krogagn. Efter en udramatisk fight med en morgensløv spejlkarpe gled den nemt henover netrammen og årets første karpe var en realitet. Vægten landede på 6,2 kg og den fik hurtigt sin frihed igen. God start!

Påskesøndag artede vejret sig frem til middag til et sandartsats, så Mikkel, Simon jeg røg afsted på vertical jigging efter sandarter på ekkolodet. Denne spændende  form for fiskeri kan læse mere om her.

Det relativt nyt for os at fiske på denne måde, men for hver tur bliver vi skarpere. Vi havde desværre ikke helt tur i den denne dag. Fisk blev det dog til,  og vi fangede en sandart hver alle omkring de 3 kg, samt en fin aborre på 1,3 kg og jeg fik også en lang slank gedde omkring de 5-6 kg, som hurtigt fik sin frihed igen.Efter vores tur havde jeg fået blod på tanden og det med at styre båden perfekt indover sandarten og ramme spot on med jiggen, kræver øvelse, så jeg måtte igår afsted igen, da vejret igen viste sig fra sin bedste side på denne årstid. Så Mark, som jeg ellers havde slettet fra min telefonbog og tidligere sværgede som min dødsfjende nummer et, efter en højst sandsynlig pr-gedde stak af efter den ellers var nettet af Mark.. Tiden læger alle sår, og måske var den faktisk heller ikke så stor... Eller...

Igår var jeg heldigvis en del skarpere med at få lagt båden rigtig, end Mark er med et net i hånden, og det var ikke mange sandarter som jeg fandt på ekkolodet som slap for at komme en tur op forbi overfladen. Sandarterne virkede også til at være en del mere på finnerne end i påsken, så det hjalp på fangsten, der løb op i 10 sandarter og en enkel aborre på omkring 1 kg.
Mark med sin første sandart

Dobbelthug af 2 "arter" på lidt under 3 kg.

Vi kørte fra søen kl 17, da jeg skulle hutigt hjem og pakke bilen om, med karpegrej da jeg skulle ud om aftenen, jeg skulle dig lige nå en gang fodboldtræning først. 

Jeg ankom til søen omkring solnedgang, så hurtigt får jeg rigget stængerne til og smidt dem strategisk ud på den den 3 dage lange fodring, som første dag bestod af 3 kg gigamajs, tigernødder, hamp og et ½ kg NB bnb boilies. Anden dagen kun et ½ kg af samme boilies og topper så fodringen sidste dag inden fiskedagen med 1 kg igen af Northeren Baits BNB alle dage fordelt ud på et ca 30 meter langt og 10 meter bredt bælte fra sivkanten og ud..
Efter de 3 kast, får besøg af en anden karpefisker, Simon, og vi når at snakke en halv times tid, da min midterste bidmelder giver lyd fra sig. Ikke ligefrem et screaming take, og er lidt i tvivl om det kan være en brasen, men da jeg tager stangen og mærker det første hovedryst ved jeg godt at en stærk modstander er kroget for enden af linen. 
Den svømmer roligt fra på tværs 15 meter ude et par gange, inden den nærmer sig det store karpenet, som Simon tålmodigt holder klar. Da jeg endelig mærker svaghedstegn, kan lægge et jævnt pres og lade den glide over netrammen og da ved jeg, en stor fisk er i hus!
 I nettet kan jeg se den er ultra massiv og bredere henover ryggen, end de andre store karper omkring de 15 kg jeg har haft fornøjelsen og heldet af at lande, så tanken om en mulig pr kommer hurtigt til mig.
Vægten skuffede heldigvis ikke - 19,3 kg viser digital vægten, og min tidligere pr er slået med 3,8 kg, det fandma klasse, og tanken om jordkølet lykke strømmer igennem hele kroppen på mig.. 
19,3 solide pr kg fra en flot velproponeret spejlkarpe
Da klokken kun er 22, overvejer jeg faktisk at tage hjem, da jeg føler mig lidt mæt af glæde og fisken som jeg ellers har sat tid af, til at jagte det meste af året, allerede har været på måtten på blot 2. tur og efter kun en times fiskeri. 
Jeg har ikke haft tid til at sætte min parasol eller andet op og duggen ligger allerede som en fugtig klud over alle min ting. Jeg får sagt tak for oplevelsen samt farvel til Simon og beslutter mig for at blive og nyde den stjerneklare himmel og give mig hen til stemningen i karpefiskeriet som jeg har set så meget frem til. 
Jeg når at falde halvt i søvn, da min stang som fisker yderst på fodringen blæser afsted og fisken svømmer ufortrødent, selv da jeg løfter stangen, videre. Da jeg ikke fisker op af nogle snags, får den tid til at rase ud og med en finger på spolen får jeg fisken til langsomt at stoppe. Er rimelig sikker på at jeg har sat krogen i en af søen skælkarper, den tager flere lange og hurtige udløb og kæmper det bedste den har lært. Jeg er dog ovenpå og med sikker fightfornemmelse lander jeg turens anden store fisk. En rigtig flot skælkarpe på 11,1 kg.
  

Nulstiller vægten samt gør kameraet klar til at tage lidt selvudløserbilleder, inden fisken igen hurtigt svømmer væk i natten.
Søvn får jeg ikke meget af, for kl 2, kan jeg lande og hurtigt afkroge en spejlkarpe omkring 6-7 kg.
 Samme scenarie sig gentager sig 20 min efter, med en lidt mindre spejler.
 En time får jeg sovet inden jeg igenbliver vækket af en bidmelderen, som kører for fulde gardiner, tror jeg har fanget turens anden skælkarpe, men ved nærmere eftersyn er det en flot fuldskællet spejler, som er en del større end dem jeg har mødt så mange gange i "nulhullet". Jeg er dog helt udkørt så vælger at sacke den til de første lyse timer rammer og få skudt nogle billeder med den også nye fuldskællede spejlkarpe-pr. 
Stiller uret til kl 7, men hvad skal man med et smart vækkeur, når man har et par FOX bidmeldere som klarer det meget bedre. Klokken bliver omkring 6, da jeg inden for en ½ time får to runs med to fine skælkarper på ca 6 kg.
Da jeg alligevel er oppe og lyset langsomt er begyndt at starte en ny dag, får jeg vejet og taget billedet af den fuldskællede. Vægten viser 9,05 og mit smil er nu helt oppe og forbi ørene.
Den smukkeste i karpe-familien efter min mening.
Pladsen giver ikke flere fisk, men tror også lige jeg overlever, for turen er reddet næsten inden den gik i gang, og jeg er alt andet end tilfreds med min og de kære karpers indsats på min fodring.

Alle 7 takes endte med sejr til denne nat karpekonge og selvom jeg fik timet fodringen og fiskeriet rigtig godt, kommer jeg nok ikke uden om at rose min agn og mit rig som var ens på alle 3 stænger.
En ægte klassiker, "Det bare noget der virker!"

Det ser, og vil nok også for fremtiden til at se sådan ud. Et Blowback-rig af Korda soft N-trap 20 lbs, bundet på FOX Arma Point SSC krog str. 4. 
Det blev fisket som snowman med en 20mm Northern Bait BNB, toppet med 16mm hvid pop, også BNB.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar